Potrebujete poradiť?
Telefón +421 2 6820 6080

Prečo prezuť na auto letné pneumatiky?

Prezutie zimných a letných pneumatík je naozaj dôležité. Ak si myslíte, že jazdiť na zimných pneumatikách v lete je v poriadku, tak sa mýlite. Vysvetlíme vám, prečo by ste mali obuv svojho auta určite včas vymeniť.

Prečo prezuť na auto letné pneumatiky?V zime by sme sa bez zimných pneumatík rozhodne nezaobišli. Brzdná dráha zimných pneumatík na snehu a ľadu je oveľa kratšia ako pri letných pneumatikách. Vďaka ich vlastnostiam sa znižuje riziko šmyku a nehôd na cestách.

Ale aj letné pneumatiky majú svoje opodstatnenie a účel. Ak chcete ušetriť peniaze a necháte si na aute zimné gumy aj v lete, nemusí sa vám to vyplatiť. Možno chcete dojazdiť už staré a zodrané zimné pneumatiky, no jazda na letnej pneumatike v lete je oveľa bezpečnejšia.

Jazda na zimných pneumatikách v lete sa nevypláca

Autoklub ČŘ testoval jazdu na ojazdených zimných pneumatikách. Po jazdách bol výsledok jasný. Pokiaľ budete v lete jazdiť na zimných ojazdených pneumatikách na mokrom povrchu, vaša brzdná dráha bude oveľa dlhšia, ako keby ste jazdili na letných. Platí to aj pri nových, aj pri ojazdených letných pneumatikách. Okrem toho je auto na zimných gumách v lete horšie ovládateľné.

Prečo prezuť na auto letné pneumatiky?

Netrápte pneumatiky zlou starostlivosťou

Ak chcete predĺžiť životnosť svojich pneumatík, mali by ste sa sústrediť na ich vhodné skladovanie a kontrolu tlaku. Pneumatiky s ráfikom neukladajte vedľa seba, ale na seba alebo ich zaveste na stenu garáže. Pokiaľ máte pneumatiky bez ráfika, postavte ich vedľa seba. Pneumatiky môžete po čase posunúť, otočiť, jednoducho zmeniť ich pôvodnú polohu. Zabránite tak vzniku „preležanín” a budete ich môcť používať dlhšiu dobu.

Pneumatiky by mali byť uskladnené v chladnej a tmavej miestnosti. Priame slnečné lúče, rôzne chemikálie alebo vlhké prostredie sú pre pneumatiky nevhodné.

AZ-pneu: správne miesto na výber nových pneumatík

V AZ-pneu nájdete iba kvalitné, nové a správne uskladnené pneumatiky. Značky ako Madator, Nokian, Barum, Dunlop a iné čakajú iba na vaše auto. Využite naše skvelé cenové ponuky a kúpte si pneumatiky pohodlne a rýchlo cez náš e-shop AZ-pneu.sk.

Nahoru