Potrebujete poradiť?
Telefón +421 2 6820 6080

Značky pneumatík, o ktorých by ste mali vedieť

Svetové značky, ktoré stoja za povšimnutie. Veríme, že väčšinu poznáte a ak nie, tak vám aspoň niektoré priblížime a prezradíme, čo je na nich také výnimočné.

Barum

Značku Barum založila známa osobnosť Tomáš Baťa, keď sa rozhodol vyrábať vlastné pneumatiky. Dnes patria pneumatiky Barum pod spoločnosť Continental s. r. o. a získali si na trhu poctivé miesto. Vynikajú skvelou priľnavosťou na ceste vďaka siliku, ktorý obsahujú.

Značky pneumatík, o ktorých by ste mali vedieť

Bridgestone

Bridgestone sú pneumatiky až z ďalekého Japonska. Pri ich vývoji sa výrobcovia zameriavajú na dojazd pneumatík aj po ich poškodení. To, že sa im darí, dosvedčuje aj spolupráca s Formulou 1, pre ktorú Bridgestone dodáva pneumatiky. Zameriava sa na prestížne značky automobilov, no nezabúda ani na osobné vozidlá, ktoré si taktiež zaslúžia pozornosť.

Continental

Značka Continental by len ťažko stratila svoje miesto na trhu. Pod jej koncern patrí už aj spomínaná značka Barum. Stále prináša nové technológie, ktoré sa postarajú o lepšiu bezpečnosť na ceste. Pneumatiky majú vďaka novej technológii zosilnenú bočnicu, takže sa nemusíte báť defektu, pretože auto zostane aj po strate tlaku ovládateľné.

Goodyear

Americká spoločnosť, ktorá vyrobila prvú leteckú pneumatiku, bola práve Goodyear. Dokonca spolupracovala aj s NASA a teraz je veľkou spoločnosťou, ktorá vyrába pneumatiky. Jej pneumatiky vynikajú dokonalou priľnavosťou na mokrom povrchu a sú šetrné z hľadiska spotreby paliva.

Michelin

Značka Michelin je známa tým, že na svet priniesla prvú pneumatiku s radiálnou konštrukciou. Neskôr spoločnosť Michelin vymyslela aj bezdušovú pneumatiku, ktorú má väčšina vozidiel. Dnes ponúka technológiu, ktorá pri zrážke zabráni deformácii pneumatiky.

Značky pneumatík, o ktorých by ste mali vedieť

Nokian

Fínska spoločnosť Nokian vyrába pneumatiky pre osobné autá, úžitkové autá a bicykle. Veľmi dbajú na kvalitu zimných pneumatík. Nájdete na nich zelené infotlačidlo, ktoré vám prezradí teplotu pneumatiky. Čím menej stupňov, tým je farba tlačidla tmavšia.

Pirelli

Ak by ste sa chceli ísť pozrieť na spoločnosť Pirelli, museli by ste ísť do Milána. Tieto pneumatiky ste mohli vidieť napríklad aj na pretekoch World Rally Championship. Spoločnosť, ktorá má už viac ako 100 rokov, sa dokáže postarať o zábavnú, ale aj bezpečnú jazdu.

Všetky tieto značky pneumatík, ale aj ďalšie iné, nájdete v e-shope AZ-pneu.sk. Či už osobné, úžitkové alebo off-road vozidlá, na každé sa nájdu tie správne pneumatiky, ktoré hľadáte.

Nahoru