Potrebujete poradiť?
Telefón +421 2 6820 6080

Nové disky roku 2024: dizajny AEZ, DOTZ a DEZENT nielen pre ťažké váhy

Každý milovník krásnych áut si potrpí na vzhľad svojich kolies. Preto (nielen) prinášame pre všetkých motoristických nadšencov tohtoročné nablýskané novinky, ktoré posunú každé auto o niekoľko úrovní vyššie. Na týchto nových diskoch AEZ, DOTZ a DEZENT necháte oči nielen vy, ale aj okoloidúci.

Nové disky DOTZ Suzuka bronze na BMW

Štýlovými diskami dodajte svojmu autu ten správny šmrnc. Napríklad s novinkou DOTZ Suzuka.

Spoločnosť ALCAR, ktorá nám výhradne dodáva zliatinové disky AEZ, DOTZ a DEZENT, predstavila tento rok tri úplne nové modely. Okrem toho vypočula prianie motoristickej verejnosti a prišla s novým odtieňom jedného bestselleru. Všetky modely majú schválenie ECE a sú tak dostupné pre širokú škálu vozidiel aj v originálnom rozmere bez nutnosti dodatočného zápisu do technického preukazu. Nad ktorou z noviniek zaplesá vaše motoristické srdce?

Disky AEZ Havanna sú obzvlášť atraktívne

S rozmermi 8 x 19 až 10,5 x 21 palcov a nosnosťou až 1 045 kg je táto novinka primárne prispôsobená najmä ťažším SUV, elektromobilom a hybridom. V originálnych rozmeroch sú alu disky AEZ Havanna schválené napríklad pre Mercedes ECQ, Volvo XC90 a XC40 alebo Teslu Y a S Plaid. Ich kúzlo spočíva v inovatívnom dizajne, ktorý odvážne ide v ústrety nepravidelnosti, 3D efektu a príťažlivým krivkám. Pri bližšom pohľade vás však tieto disky očaria ešte viac. K dispozícii sú v povrchových úpravách:

Disky AEZ Havanna dark

Leštená čelná plocha zvýrazňuje príťažlivé krivky novinky AEZ Havanna.


Prečítajte si tiež: Ako si vybrať tie správne disky na auto? Poradíme vám. >>


Minimalistické disky DOTZ MarinaBay inšpirované F1

Aj keď minimalistické, disky DOTZ MarinaBay nezaprú povahu extroverta. Tento model s piatimi takmer rovnými lúčmi je inšpirovaný pretekmi Formuly 1 a bez pretvárky odhaľuje športového ducha. Dôkazom je ozdobný lem ráfika, ktorý pri jazde zaujme na prvý pohľad. Táto novinka je v originálnych rozmeroch 8,5 x 18 až 10 x 21 palcov schválená napríklad pre vozidlá Audi A3, A4 a A6, BMW radu 3 a 5 alebo VW Golf. Získajú si vás disky vo farebnom vyhotovení čierny matný lak alebo extravagantný bronzový matný lak?

Disky DOTZ MarinaBay bronze

Potrpíte si na extravaganciu? S bronzovou verziou DOTZ MarinaBay neurobíte chybu.

Bronzové disky DOTZ Suzuka na prianie motoristov

Disky DOTZ Suzuka nezaprú svoju „japonskú väzbu“ na model DOTZ Fuji – novinku roku 2023. Ich agresívny dizajn sa dokonale hodí k športovým vozidlám, takže nimi môžete skrášliť svoje Audi A3 a A7, BMW radu 3 a 6 alebo Mercedes triedy E a C až S. A to aj v originálnom rozmere. Disky DOTZ Suzuka sú také populárne, že si motoristická verejnosť vyžiadala farebné vyhotovenie bronze a jej prianie bolo splnené. Tento nový pútavý odtieň tak dopĺňa paletu predchádzajúcich variantov black, dark a blaze. Je dostupný v rozmere 8 x 19 až 8,5 x 20 palcov.

Disky DEZENT KE: šité na mieru pre ťažké váhy

Novinka DEZENT KE pôsobí na prvý pohľad ľahko, ale je navrhnutá tak, aby bez problémov uniesla záťaž až 1 350 kg. Dizajn s viacerými lúčmi je pevný a odolný vďaka robustnej stredovej časti. Tá má navyše sofistikovane navrhnuté výstupky a priehlbiny, ktoré prispievajú k nižšej hmotnosti vozidla. Model je vhodný pre vozidlá Mercedes triedy V, VW T5, T6 a T7, Multivan alebo Ford Transit. K dispozícii je vo farebných variantoch:

Zliatinové disky DEZENT KE dark

Disky DEZENT KE sú k dispozícii vo veľkostiach od 6,5 x 17 do 7,5 x 18 palcov.

Či už si vyberiete niektorú z noviniek, alebo siahnete po inom type, vždy dávajte pozor, aby disky boli homologované. S falzifikátmi neprejdete na STK, ale čo je dôležitejšie: ohrozíte svoju bezpečnosť a bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky.

Spoločnosť AZ pneu je autorizovaným predajcom hliníkových, oceľových a hybridných diskov. Vždy k nim poskytujeme aj typový list. Môžete si tak byť istí, že od nás kupujete originál. Ak ste z Bratislavy a okolia, radi vám skompletizujeme disky s pneumatikami v našom pneuservise.

 

Vybrať si nové homologizované disky

 

Zdroj fotografií: ALCAR

Nahoru