Potrebujete poradiť?
Telefón +421 2 6820 6080

Na čo myslieť pri kúpe nového auta

Výber nového auta je veľká vec, ktorú by sme si mali naozaj dobre premyslieť. Auto si nekupujeme každý deň, takže musíme zvážiť viacero faktorov. Nenecháme vás v tom samých a poradíme vám, na čo určite nezabudnúť.

Na čo myslieť pri kúpe nového autaV prvom rade by ste si mali stanoviť cenovú hranicu, ktorú nemôžete prekročiť. Pri pohľade na perfektné nové fáro by ste mohli zabudnúť na to, koľko peňazí si môžete dovoliť investovať. Predstava, že si zadovážite úplne nové auto, je krásna, no nemusí byť vždy reálna. Ak sa rozhodnete radšej pre auto z bazáru, nemusí to byť zlá voľba.

Vždy myslite na to, aká bude cena kupovaného auta o niekoľko rokov. Možno sa vám podarí kúpiť auto prestížnej značky sa skvelú sumu, ale čo náhradné diely? Tie vás môžu vyjsť veľmi draho. Zistite si ich cenu ešte predtým, ako si vozidlo kúpite.

Aby si sadol každý

Zvážte, koľko sedadiel by sa malo v aute nachádzať. Ak budete v aute voziť rodinu a máte niekoľko detí, určite potrebujete väčšie auto. Môžete si kúpiť rovno 7-miestne alebo 5-miestne kombi. Pre jedného človeka je vhodné menšie šikovné auto, ktoré vás dovezie kamkoľvek.

Auto vyberajte aj podľa toho, či si plánujete založiť rodinu alebo budete chodiť často na výlety s kamarátmi. Pre dvojicu je dobrým riešením 3- alebo 5-dverové auto s priestorom pre batožinu. Mali by ste pri rozhodovaní myslieť najmä na budúcnosť.

Výkonné auto nevyužije každý

Menšie autá sú obratné a výborne sa s nimi parkuje. S terénnymi sa zase dostanete kamkoľvek. Nezáleží však iba na veľkosti auta, ale aj na jeho výkone. Na dlhšie trate sa vám hodí auto na naftu. Benzínové vozidlo, ktoré sa v zime rýchlo zohreje, vám postačí na kratšie trasy. Pokiaľ jazdíte málo a po nenáročných cestách, výkonnejšie auto je vám zbytočné. To využijete skôr pri dlhších jazdách alebo pri prevážaní rôznych nákladov. Vyššie mesačné výdavky vám môže spôsobiť aj vysoká spotreba, preto pozor na to.

Na čo myslieť pri kúpe nového auta

Bezpečnosť je nadovšetko.

Pri slove bezpečnosť by sme sa mali pozastaviť a porozmýšľať, či do nej zainvestujeme alebo nie. Lacnejšie autá nás pri autonehode nemusia ochrániť, preto by sme pri výbere modelu auta mali myslieť aj na tento faktor. Vo výbave vozidla by ste pre lepšiu bezpečnosť mali mať systém ABS, ESP, airbagy, detskú poistku okien a dverí, indikátor zapnutých pásov a svetlá núdzového brzdenia.

Pomoc autouservisu sa vždy zíde

Pokiaľ plánujete kúpiť ojazdené auto, zoberte si so sebou aj človeka, ktorý sa autám rozumie. Skontroluje pri prehliadke všetko potrebné a vyhnete sa tak sklamaniu z toho, že by auto po čase nefungovalo tak, ako má. Ideálne je vždy po kúpe ojazdeného vozidla navštíviť aj autorizovaný autoservis. AZ-pneu vám ponúka skvelé služby. Postaráme sa o vaše vozidlo a odovzdáme vám ho v perfektnom stave. Nájdete nás v Bratislave.

Nahoru